9 december 2020: Peter Noordanus, Bart De Wever & Inge van Dijk: Politieke blindheid als obstakel in de bestrijding van drugscriminaliteit’

De afgelopen jaren is de positie van de georganiseerde drugscriminaliteit alleen maar toegenomen: nog meer dan voorheen is Nederland een belangrijke draaischijf in de internationale drugshandel en drugsproductie. De bedragen die rond gaan zijn enorm, vele malen meer dan het geld dat beschikbaar is voor repressie en preventie. De onderwereld raakt steeds meer verweven met de bovenwereld. Velen, vooral afkomstig uit de sociaal minder sterke groepen binnen onze samenleving, worden de criminaliteit binnengetrokken of krijgen de gevolgen van deze criminaliteit voor hun rekening.

Hoe kon de ernst van de situatie zo miskend worden, en hoe raken we uit deze negatieve spiraal? Peter Noordanus (PvdA), Bart De Wever (N-VA) en Inge van Dijk (CDA) geven hun visie in de reportage ‘Nederland Drugsland’.

Bekijk hier de volledige reportage

Peter Noordanus (1948) is oud-burgemeester van Tilburg en voorzitter van het Landelijk Strategisch Overleg Aanpak Ondermijning.

Inge van Dijk (1975) is nummer 3 op de CDA-lijst voor de Tweedekamerverkiezing 2021 en wethouder in Gemert-Bakel. Noordanus, De Wever en Van Dijk hebben in hun politieke functies bijna dagelijks te maken (gehad) met de gevolgen van georganiseerde criminialiteit.

Bart De Wever (1970) is partijvoorzitter van de N-VA en sinds 2013 burgemeester van Antwerpen.

Perscontact: Henriette van Hedel | Woordvoerder | henriette.vanhedel@socialechristendemocratie |06 303 97 830

Laat een reactie achter