24 februari 2021: Pieter Omtzigt over het doorgeslagen modeldenken

Download, kijk of lees de volledige lezing hier.

Of het nu gaat over belastingen, klimaat- of milieumaatregelen, inkomenspolitiek of zelfs coronamaatregelen, onze planbureau’s en overheidsinstituten maken hiervoor modellen. Daar is in beginsel niets mis mee.

Maar deze modellen bepalen in toenemende mate het beleid. En daar is wel wat mis mee. Want we zijn ons gaan fixeren op de modelwerkelijkheid, en de echte werkelijkheid is steeds verder uit beeld geraakt, met grote problemen in de werkelijkheid tot gevolg.

Op uitnodiging van de stichting Sociale Christendemocratie geeft Pieter Omtzigt op 24 februari 2021 een lezing over de gevaren van het welig tierende modeldenken.

Pieter Omtzigt (1974) is econometrist en Tweedekamerlid voor het CDA. Hij is zonder twijfel een van de schaarse hedendaagse politici die gericht is op de inhoud en verder kijkt dan de waan van de dag, en als economitrist kent hij als geen ander de waarde en de gevaren van het gebruik van modellen.

Vanwege de Corona-maatregelen zal de lezing niet toegankelijk zijn voor publiek, maar worden op 25 februari 2021 worden gepubliceerd op onze website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Henriette van Hedel | Woordvoerder | henriette.vanhedel@socialechristendemocratie |06 303 97 830