stichting sociale christendemocratie

Agenda

Kom een keer kijken bij een van onze activiteiten.

13 april 2022, Oldenzaal

& (on)democratische besluitvorming

Onlangs nam de Tweede Kamer met 148 tegen 1 een motie aan om onderzoek te doen naar de verschillende trajectmogelijkheden voor de noordtak van de Betuwelijn, tussen Zevenaar en Hengelo. Volgens de indiener van de motie (VVD) is het besluit om deze noordtak aan te leggen al genomen, de vraag is alleen waar deze precies moet komen.

Het is wonderlijk dat er gepoogd wordt op deze manier, zonder enige fundamentele discussie, een miljardenproject er doorheen te drukken, een project waarvan het nut niet boven elke twijfel verheven is en dat tegelijkertijd een enorme impact op de ruimtelijke ordening en leefbaarheid van een gebied heeft.

Hoe gaat dit in zijn werk, wie drukt dit erdoor, en waarom verzetten de meeste politici zich hier niet tegen? En hoe kunnen we een eind maken aan deze verkeerde wijze van besluitvorming en in plaats daarvan eerst een fundamenteel debat voeren? Dit, en meer, op 13 april in Oldenzaal.

Hotel Ter Stege

Marktstraat 1, Oldenzaal

Woensdag 13 april 2022, 20u-21u30

aanmelden gewenst via politiekcafe@socialechristendemocratie.nl

Archief

6 november 2021, Apeldoorn

Als het aan het kabinet ligt, gaat het hele Nederlandse pensioenstelsel op de
schop: van een stelsel gericht op collectief gegarandeerde rechten, naar een stelsel gericht op individuele pensioenpotjes.

 We trappen af met een inhoudelijk seminar, met medewerking van o.a. Eduard Bomhoff, Rob de Brouwer Martin van Rooijen en Bernard van Praag.

11 maart 2022, Amsterdam

Lokaal bestuur: Wat gaat er goed, wat gaat er fout en wat kan er beter? Discussieer mee met
Renske Leijten (Tweede Kamerlid SP) en Diederik Boomsma (Gemeenteraadslid Amsterdam CDA)

Een politiek café in de Balie in Amsterdam in het kader van de gemeensteraads-verkiezingen. Het leverde een gesprek op van zeldzaam hoog niveau.

7 september 2021, Amstelveen

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Amstelveen.

21 sept 2021, Noordwijkerhout

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Noordwijkerhout.

12 oktober 2021, Ede

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Ede in samenwerking met het Gerbrandyberaad.

17 augustus 2021, Almelo

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Almelo.

26 t/m 29 augustus 2021

Duik de diepte in en ga op zoek naar de fundamenten van het christendemocratisch denken aan de hand van klassieke teksten en actuele maatschappelijke problemen.

31 augustus 2021, Doetinchem

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in de Doetinchem.

27 februari 2021

Pieter Omtzigt: Modellen regeren Den Haag

Pieter Omtzigt over de gevaren van het welig tierende modeldenken, en de problematische invloed op  deze modellen hebben op het beleid van de overheid, en de schadelijke effecten die dit in de echte wereld heeft.

29 juli 2021, Eindhoven

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Eindhoven.

9 augustus 2021, Maastricht

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Maastricht.

2 oktober 2020

Pieter Omtzigt: De (on)betrouwbare overheid

Pieter Omtzigt schetst van de omvan van de problemen bij de overheid, de tekortschietende rechtsbescherming en het ontbreken van checks & balances en tegenmacht.

25 november 2020

Christenvervolging en het Nederlandse Buitenlandbeleid

Op 25 november 2020 gaf Martijn van Helvert (CDA) in de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam zijn visie op het Nederlands buitenlandbeleid, in het bijzonder met het oog op christenvervolging.

9 december 2020

Politieke blindheid en de bestrijding van drugscriminaliteit

Hoe kon de ernst van de situatie zo miskend worden, en hoe raken we uit deze negatieve spiraal? Peter Noordanus (PvdA), Bart De Wever (N-VA) en Inge van Dijk (CDA) geven hun visie .

activiteiten
We hebben niet stil gezeten. Kijk en lees hier terug wat we hebben gedaan.
LEVER een bijdrage

Alle beetjes helpen...