stichting sociale christendemocratie

Agenda

Kom een keer kijken bij een van onze activiteiten.

17 november 2021, Oldenzaal

Hoe wordt Nederland opnieuw een prettige plek blij voor iedereen, en niet alleen voor een kleine groep welvarende mensen? En is er nog wel een rol voor de christendemocratie of is het laatste woord hier gesproken? 

Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Oldenzaal.

Woensdag 17 november 2021 20:00-22:00
Hotel ter Stege
Marktstraat 1, Oldenzaal

Geannuleerd in verband met de Coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

7 december 2021, Den Haag

Hoe wordt Nederland opnieuw een prettige plek blij voor iedereen, en niet alleen voor een kleine groep welvarende mensen? En is er nog wel een rol voor de christendemocratie of is het laatste woord hier gesproken?

Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Den Haag.

Dinsdag 7 december 2021 20:00-22:00
Haagse Bierkluis
Plein 20, Den Haag

Om je aan te melden, stuur een e-mail naar politiekcafe@socialechristendemocratie.nl

Archief

6 november 2021, Apeldoorn

Als het aan het kabinet ligt, gaat het hele Nederlandse pensioenstelsel op de
schop: van een stelsel gericht op collectief gegarandeerde rechten, naar een stelsel gericht op individuele pensioenpotjes.

De stichting Sociale Christendemocratie wil een principiële discussie over deze geplande stelselwijziging faciliteren. We trappen af met een inhoudelijk seminar, met medewerking van o.a. Eduard Bomhoff, Rob de Brouwer Martin van Rooijen en Bernard van Praag.

7 september 2021, Amstelveen

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Amstelveen.

21 sept 2021, Noordwijkerhout

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Noordwijkerhout.

12 oktober 2021, Ede

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Ede in samenwerking met het Gerbrandyberaad.

17 augustus 2021, Almelo

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Almelo.

26 t/m 29 augustus 2021

Duik de diepte in en ga op zoek naar de fundamenten van het christendemocratisch denken aan de hand van klassieke teksten en actuele maatschappelijke problemen.

31 augustus 2021, Doetinchem

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in de Doetinchem.

27 februari 2021

Pieter Omtzigt: Modellen regeren Den Haag

Pieter Omtzigt over de gevaren van het welig tierende modeldenken, en de problematische invloed op  deze modellen hebben op het beleid van de overheid, en de schadelijke effecten die dit in de echte wereld heeft.

29 juli 2021, Eindhoven

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Eindhoven.

9 augustus 2021, Maastricht

Is er in Nederland nog ruimte voor een brede christendemocratische volkspartij? Wat moet er veranderen? Discussieer mee over ons Appèl. Dit keer in Maastricht.

2 oktober 2020

Pieter Omtzigt: De (on)betrouwbare overheid

Pieter Omtzigt schetst van de omvan van de problemen bij de overheid, de tekortschietende rechtsbescherming en het ontbreken van checks & balances en tegenmacht.

25 november 2020

Christenvervolging en het Nederlandse Buitenlandbeleid

Op 25 november 2020 gaf Martijn van Helvert (CDA) in de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam zijn visie op het Nederlands buitenlandbeleid, in het bijzonder met het oog op christenvervolging.

9 december 2020

Politieke blindheid en de bestrijding van drugscriminaliteit

Hoe kon de ernst van de situatie zo miskend worden, en hoe raken we uit deze negatieve spiraal? Peter Noordanus (PvdA), Bart De Wever (N-VA) en Inge van Dijk (CDA) geven hun visie .

activiteiten
We hebben niet stil gezeten. Kijk en lees hier terug wat we hebben gedaan.
LEVER een bijdrage

Alle beetjes helpen...